Duta Palestin arah hentikan boikot Mcdonald dengan cara bodoh.

 • Share The Gag
 • Duta Palestin ke Malaysia, Dr Anwar Al Agha berharap Rakyat Malaysia tidak menyasarkan pekerja rakyat Malaysia yang bekerja di perniagaan seperti McDonald’s dan Starbucks dalam usaha memboikot syarikat berkaitan Israel.

  Dr Anwar Al AghaDalam wawancara dengan The Star, Dr Anwar berkata pekerja terbabit hanya berusaha untuk mencari nafkah hidup. Justeru tidak adil menjadikan pekerja terbabit sebagai sasaran kecaman dan serangan dari rakyat Malaysia yang lain.

  Sungguhpun mengakui boikot merupakan satu saluran bagi memberi tekanan agar Israel menghentikan tindakan agresif terhadap Gaza, beliau khuatir kempen di media sosial menuduh syarikat terbabit dengan Israel “cannot always be verified”.

  Menurut Dr Anwar, adalah lebih tepat jika orang ramai menyalurkan kemarahan dan kekecewaan kepada Kerajaan Amerika Syarikat yang baru-baru ini meluluskan bantuan tambahan sebanyak RM 718.8 juta kepada Sistem Pertahanan Peluru Berpandu Iron Dome Israel.

  “It would be better if the people go and protest at the US administration and pressure them tostop funding the Israelis with sophisticated weapons.”

  Both McDonald’s and Starbucks Malaysia have released official statements saying that they do not support nor do they channel funds to support Israel’s aggression in Gaza.

  “Our people have also broken down in tears because of threatening telephone calls,” said McDonald’s Malaysia managing director Stephen Chew on Monday.

  “There were also incidents where our people were physically intimidated and publicly humiliated, and of property being vandalised,” he said. “Some were even afraid to go back to their hometowns for Hari Raya for fear of being harassed.”

  In a letter to the media, he said: “Our staff in uniform have been publicly humiliated. Others were shunned by their peers when they went to the mosque.

  “Even the children of our staff have been singled out in their schools, confused by warnings by some teachers not to go to McDonald’s.”

  TERKINI:PAS enggan tunduk arahan DAP/PKR,arah exco hadir.

 • Share The Gag

 • Tiga orang exco daripada PAS dilihat hadir pagi ini bagi menghadiri mesyuarat exco bersama Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim di bangunan Sultan Salahuddin Abdul Azizi Shah.

  Exco yang telah hadir ialah Halimah Ali, Sallehin Mukhyi dan Dr Yunus Hairi. Manakala, seorang lagi exco Iskandar Samad masih belum kelihatan.

  Ditanya mengenai gesaan PKR dan PAS supaya exco PAS memulaukan mesyuarat exco hari ini, Yunus berkata, beliau hadir pagi ini demi rakyat dan atas arahan parti.

  "Saya telah dipilih oleh Sultan. Saya bertugas untuk rakyat.

  "Saya hadir hari ini atas arahan parti, " katanya.

  Ketika ditanya lagi, adakah beliau mengingkari arahan daripada Pakatan Yunus berkata, "Jangan tanya soalan yang provokasi, tak baik,".

  Gadis bertudung gemar dedah bentuk payudara adalah haram.

 • Share The Gag

 • Majlis Ulama Indonesia (MUI) mengeluarkan fatwa bahawa adalah haram bagi kaum wanita mengenakan pakaian Muslimah tetapi masih menonjolkan bentuk tubuh atau berpakaian ketat.

  MUI mengeluarkan fatwa berkenaan berikutan trend baharu dalam kalangan wanita bertudung yang menggayakan fesyen Jilboobs (gabungan Jilbab dan Boobs) yang kini menjadi ikutan di Indonesia.

  Golongan tersebut mempopularkan fesyen Jilboobs iaitu mengenakan tudung kepala tetapi berpakaian ketat bermula dari paras leher ke bawah.

  "Sudah ada fatwa MUI soal pornografi, ia termasuk tidak boleh memperlihatkan bentuk tubuh, pakai tudung tapi berpakaian ketat. MUI secara tegas melarang (fesyen) itu," tegas Timbalan Ketua MUI, Ma'ruf Amin.

  Menurut Ma'ruf, MUI mengeluarkan fatwa itu memandangkan cara menutup aurat oleh golongan itu tidak bersesuaian dan tidak menepati Syariat Islam tentang cara berpakaian.

  "Kalau sebahagian menutup aurat, sebahagian lagi masih memperlihatkan bentuk-bentuk yang sensual itu dilarang," kata beliau.

  Sehubungan itu, MUI menggesa setiap Muslimah yang sudah bertudung agar memberi perhatian pada cara berpakaian yang menepati Syariat agama.

  Sebelum ini, sebuah komuniti wanita Muslimah yang memperkenalkan diri mereka sebagai Jilboobs Community dalam Facebook, memuat turun foto mereka mengenakan pakaian ketat sehingga mencetuskan reaksi kurang senang daripada pelayar-pelayar media sosial itu. - See more at: http://www.utaranews.com/2014/08/wanita-bertudung-dedah-bentuk-payudara.html#sthash.8t8P9zrw.dpuf

  GAMBAR-Adegan ramas-ramas pasang kekasih menular di pantai Penang

 • Share The Gag
 • P.PINANG - Majlis agama Islam P.Pinang (MAIPP) kini giat membuat operasi bagi membenteras gejala maksiat yang dilaporkan semakin berleluasa di negeri ini. Perlakuan sumbang berkenaan kebanyakannya membabitkan pasangan remaja melayu khususnya yang bertudung.

  Menurut aduan orang ramai, pasangan remaja berkenaan tanpa segan silu berpelukan serta melakukan tindakan menjolok mata walaupun dikhalayak ramai.

  Menurut tinjauan, perlakuan tidak bermoral remaja-remaja tersebut dapat dilihat dibeberapa kawasan rekreasi yang menjadi tumpuan pengunjung berkeluarga.

  Menurut jurucakap MAIPP, aksi para remaja terbabit mendapat tindakbalas negatif dari penduduk setempat yang mahu beristirehat serta beriadah dikawasan sekitar. - sumber
  TERKINI:SULTAN KEKALKAN KHALID IBRAHIM SEBAGAI MENTERI BESAR SELANGOR

 • Share The Gag

 • SHAH ALAM-  Sultan Selangor perkenan Khalid meneruskan tugas sebagai MB Selangor sehingga ada perkembangan terbaru..

  Kehadiran media yg terlalu ramai telah menyebabkan tempat sidang media diubah ke tingkat 22 berikutan bilik media di tingkat 20 tidak dpt menampung jumlah yg ramai.

  Sehingga kini semua pihak sdn menantikan kehadiran Khalid Ibrahim-berita lanjut menyusul.

  GAMBAR-Beruk 'ajaib' berselfie jadi pertikaian di makhamah

 • Share The Gag

 • Seorang jurugambar terpaksa bergelut ke mahkamah untuk menuntut hakcipta bagi sebuah foto selfie yang diambil sendiri oleh seekor beruk.

   David Slater menuntut supaya Wikimedia memadamkan sebuah gambar selfie seekor beruk dengan alasan beruk tersebut merampas kamera darinya. 

  Beliau yang merupakan seorang jurugambar alam semulajadi telah mengembara ke Indonesia pada tahun 2011 dan ketika di lokasi penggambaran, seekor beruk telah merampas kameranya dan mengambil beratus-ratus gambar. 

  Ada antaranya sangat jelas, termasuk selfie yang disiarkan secara viral di laman Wikimedia. Wikimedia enggan berbuat demikian kerana mendakwa ianya bukan hakcipta David Slater kerana gambar tersebut dirakamkan oleh beruk itu sendiri....