Tagged Under:

Restoran KFC palsu di Iran, tapi Malaysia pula jadi mangsa.

 • Share The Gag
 • Sebuahh retoran Kentucky Fried Chicken dibuka di bandar Karaj, Iran baru-baru ini. Pembukaan "KFC" ini mengejutkan ramai pihak kerana restoran KFC ditutup secara pukal pada tahun 1979 ketika Revolusi Islam kerana dilabel tidak Islamik dan terlalu Amerika.

  Pemegang francais "KFC Iran" , Ami-Hossein Alizadeh berkata beliau membuka restoran KFC ini setelah mendapat persetujuan KFC Amerika. Walaubagaimanapun KFC Amerika menyangkal kenyataan beliau kerana semua orang pun tahu Amerika menyekat perdagangan antara mereka dan Iran sejak berdekad lamanya.

  Pihak KFC Amerika juga kini bercadang menyaman Alizadeh kerana menggunakan cap dagang dan nama Kentucky Fried Chicken tanpa kebenaran mereka. Nampaknya orang Iran kemaruk KFC. Mesti kerana bila datang ke Malaysiamakan KFC sedap.

   Lepas balik Iran mengidam dan akhirnya bukak bootleg KFC. The funny part is di laman Facebook KFC Iran gambar KFC Malaysia diletakkan dan bukan gambar restoran di Karaj. As you can see the restaurant looks weird. Not KFC enough...This is madness....... this is PERSIAN KFC!

  0 comments:

  Post a Comment